Kategorije :

Beletristika( 36 )
............................................
Knjige za decu( 28 )
............................................
Enciklopedije( 22 )
............................................
Istorija( 15 )
............................................
Kuvari( 11 )
............................................
Prirucnici( 17 )
............................................
Recnici( 20 )
............................................
Umetnost( 15 )
............................................
Zdravlje i Medicina( 11 )
............................................
Venecijanske maske( 5 )
............................................


Ukupno knjiga u ponudi: (180)








Kategorija - Kuvari

Hrono kuhinja

Autor : Ana Ćubela

Hrono kuhinja- Ana Ćubela Hrono režim napravio je pravu revoluciju u ishrani ljudi širom sveta. Za razliku od nebrojenih dijeta koje se zasnivaju na svakojakim odricanjima, često vrlo mučnim i nimalo bezazlenim po zdravlje, ova ishrana ne zahteva nikakve žrtve: i dalje ćete moći da jedete svoja omiljena jela, samo ćete naučiti kako da ih koncipirate i kada da ih konzumirate.
A kada jednom pređete na hrono, više nećete želeti da se hranite drugačije i trajno ćete uživati u svim blagodetima ovog režima. Uz osnovne smernice za početnike, ali i korisne savete za one koji su već hrono, u ovom kuvaru pronaći ćete sjajne ideje za svaki obrok u toku dana. A tu je i posebno poglavlje o prazničnoj trpezi, koje će vam otkriti kako da priredite pravu gozbu za svoje proslave – i sve to na hrono način. Počnite odmah: uživajte u sjajnim jelima i obradujte svoje telo zdravim načinom ishrane!
Format: 203x255
br. str.: 212
povez: tvrd
Pismo: latinica

Detaljnije...
Hrono kuhinja
 • Redovna cena : 2000 ,00 RSD
 • Sa popustom :1500,00 RSD

Veliki posni kuvar

Autor : Dragan Mićić

VELIKI POSNI KUVAR , priredio Dragan Mićić , Pravoslavac Šabac 2003 , Sadržinom ove knjige zadovoljiće se svi oni koji žele da poste. Jedni poste za vreme crkvenih postova, neki poste iz zdravstvenih razloga, a neki samo da bi odmorili i očistili svoj organizam, naročito jetru. `Veliki posni kuvar` obuhvata: predjela, supe-čorbe, jela od povrća, ribe, rakove i školjke, salate, slane pite, slatkiše, zatim voće i povrće na razne načine, koktele, kao i mnoge potrebne savete i informacije. Predviđena je zdrava, priridna ishrana, ishrana koja spasava duh i telo. Postoje određeni dani kada se spremaju posna jela (posne slave, sahrane i parastosi u vreme posta, Badnje veče itd.) Tada je potrebno spremiti kompletnu posnu trpezu. Ili, na primer, osobe obolele od holesterola znatno će se bolje osećati ako primenjuju posnu kuhinju, jer ova kuhinja ne predviđa jaja i mlečne proizvode koji znatno obiluju holesterolom. Namirnice predviđene za posnu kuhinju pored vitamina sadrže i ostale potrebne sastojke kao što su: belančevine, ugljeni hidrati, masti i mineralne soli. Zanimljivo je navesti da orasi, bademi, kesten, lešnik, kikiriki obiluju proteinima u toj meri da zamenjuju proteine iz najvećih komada mesa. Kako je današnje vreme doba ekstrakta i sintetike, mi se moramo truditi da jedeno prirodne - zdrave namirnice, a ne hranu koja ubija. Upražnjavajući posnu kuhinju, bar povremeno, čovek će se osećati zdraviji psihički, fizički i - materijalno.` - Dragan Mićić NOVO , tvrd povez, ćirilica , 624 strane , format 17,5 x 25 cm

Detaljnije...
Veliki posni kuvar
 • Redovna cena : 3000 ,00 RSD
 • Sa popustom :1750,00 RSD

Riznica kuvarskih recepata

Autor : Anica Radić

Ovaj kuvar je rezultat iskustva i dugogodišnje prakse autorke, kao i drugih domaćica, koje su svojim raznovrsnim receptima, očuvanjem i prenošenjem kulinarskih veština doprinele pripremanju ove knjige.Osnovni cilj ovog kuvara je da bude izvor ideja, jer svaka domaćica se ponekad suoči sa problemom nedostatka ideje za spremanje ručka, bilo svakodnevnog ili svečanog.Začini navedeni u knjizi su dostupni domaćicama na ovim prostorima.
198 str.,latinica,24 cm

Detaljnije...
Riznica kuvarskih recepata
 • Redovna cena : 1600 ,00 RSD
 • Sa popustom :950,00 RSD

Veliki ilustrovani praktični kuvar

Autor : Svatova Poncova

U bogato ilustrovanom kuvaru naći ćete mnoštvo maštovitih recepata, ilustrovani pregled sadržaja i sve drugo što treba da znate o osnovnim postupcima u kulinarstvu. Jedinstvenost ovog kuvara čine ilustrovana uputstva uz pomoć kojih ćete, korak po korak, naučiti tajne velikih majstora kuhinje.
U svakom poglavlju ove knjige očekuje vas raznovrstan izbor recepata za tradicionalna i nova jela, kulinarske ideje za svečane prilike i svakodnevne obede.
120 str.,tvrd povez, latinica

Detaljnije...
Veliki ilustrovani praktični kuvar
 • Redovna cena : 2200 ,00 RSD
 • Sa popustom :1100,00 RSD

Prvi Srpski kuvar zdrave hrane

Autor : Dušan Milovanović

SUPE, VARIVA BEZ MESA, JAJA, RIBA, TESTA, JELA SA MESOM, MESA, ZAČIN, SALATE I POSLASTICE. ZDRAVLJE NA USTA ULAZI ZATO SE ZDRAVO HRANITE OVO JE PRVI I JEDINI KUVAR KOJI SE BAVI OVOM TEMATIKOM "ZDRAVLJE" !
152str., tvrd povez

Detaljnije...
Prvi Srpski kuvar zdrave hrane
 • Redovna cena : 2100 ,00 RSD
 • Sa popustom :1000,00 RSD

Božanstvene torte

Autor : Jelena Jovin

Recepti, istorija i sećanja iz detinjstva sa receptima bez glutena.
Ova bogato ilustrovana knjiga objašnjava kako da napravimo neke od najlepših i najukusnijih torti na svetu, koristeći prirodne, kvalitetne sastojke, koji mogu da se nabave u lokalnim prodavnicama.
-Uvod u pripremanje torti
O receptima
O opremi
O sastojcima
Postupci i najčešće greške
Kako se mute žumanca?
Kako se pravi sneg od belanaca?
Kako se mešaju sastojci u penastu smesu?
Kako se utuče tečni šlag/slatka pavlaka?
Kako se pravi i peče pusla testo?
Kako se topi čokolada?
Kako se melju orasi, bademi, lešnici ili kokos?
Kako se peku orasi, bademi i lešnici?
Kada je torta ispečena?
Kako se pravi šampita i kuvaju filovi na pari?
Kako se torta sastavlja i dekoriše?
Pre nego što počnete da pravite tortu...
Recepti za torte
Pusla torta sa orasima
Kokos torta
Slovenačka torta sa orasima
Saher torta (Sachertorte)
Rokoko torta (torta Madam de Pompadur)
Švarcvald torta (Schwarzwalder Kirschtorte)
Torta sa malinama
Bela voćna torta
Torta sa jagodama
Limun kokos torta
Beze torta (Baiser torta)
Fina torta
Torta sa kafom
Moka torta
Gizela torta
Bomba torta
Bečka torta sa orasima i kafom
Ronđoš torta (Rongyos torta)
Grilijaž torta
Torta Katarina Velika
Doboš torta
Boemska torta
Torta sa rumom i suvim grožđem
Švajcarska torta sa čokoladom i višnjama
Božanstvena torta
Čokoladna torta sa malinama
Istorija torti i njihovih sastojaka
Uvod
Jaja
Puter
Šećer
Čokolada i vanila
Pšenica, brašno i hleb: počeci pravljenja torti
Moderne torte
Demokratizacija torti: kafa, kafedžinice i kafe
217 str., tvrd povez, veliki format 34cm

Detaljnije...
Božanstvene torte
 • Redovna cena : 3900 ,00 RSD
 • Sa popustom :1950,00 RSD

Kuvanje bez tajni

Autor : Petko Jovancic & Zoran Mirasevic

“Kuvanje bez tajni” je izuzetna knjiga za sve zaljubljenike u veštinu kuvanja. 470 strana ove knjige, koja je bogata kvalitetnim i korisnim ilustracijama, sadrži brojne “proverene” recepte od predjela, mnoštva glavnih jela, jela po porudžbini, salata, torti i kolača, do vina i koktela… Reč autora: “U ovoj knjizi sve je usmereno i podređeno čoveku, njegovoj ekselenciji gostu, prijatelju i članu porodice. Pripremanje zdrave i kvalitetne hrane je umetnost. Do dobrog jela može se doći zahvaljujući dobrom iskustvu ali i neprekidnim obogaćivanjem saznanja u ovoj oblasti. Pred Vama je pravi izvor saznanja. Ne nudimo Vam plodove naše mašte, već samo “ono što je položilo vatreni ispit” u našoj bogatoj praksi. Uvereni smo da ćemo kod Vas probuditi oduševljenje i zanimanje za kulinarstvo, kao i da ćemo zagolicati maštu veštih domaćica, stručnjaka – gastronoma i kulinara iz hobija, da stvore izvanredna jela dobrog ukusa i majstorskih aranžiranja. Čuvajte zdravlje kvalitetnom ishranom. Prijatno!”
470 str,pun kolor,tvrd povez

Detaljnije...
Kuvanje bez tajni
 • Redovna cena : 4200 ,00 RSD
 • Sa popustom :2500,00 RSD

MONASKA TRPEZA

Autor : Dušan Milovanović ,Ljubomir Vujaklija

Monaški podvig sastoji se u postu, bdenju, molitvni pa je i sama trpeza na Svetoj Gori prava monaška i uglavnom posna. Post i uzdržanje su neophodni za sve hrišćane, naročito za monahe, ali poklonici ne treba da strahuju da će u svetogorskim manastirima gladovati. Hrana je uvek odabrana, zdrava , bogata vitaminima i vlaknima i ukusno je pripremljena.
270 str.,povez: tvrd , Pismo: ćirilica , Format: 230mm x 330mm

Detaljnije...
MONASKA TRPEZA
 • Redovna cena : 4300 ,00 RSD
 • Sa popustom :2450,00 RSD

BAKINE KUCNE TAJNE

Autor : Imrela Arnšperger

Tajne naših baka – dragocenije nego ikad! Nije tome bilo tako davno kad su naši stari sami proizvodili sve što im je bilo potrebno, od sredstava za čišćenje nameštaja i sapuna do sirupa protiv kašlja, od biljnog đubriva do parfema… Ali ko još danas zna kako se pripremaju? Gde pronaći sve te recepte i uputstva? U jedinstvenoj knjizi BAKINE KUĆNE TAJNE naći ćete 1200 proverenih recepata, dragocenih saveta i mudrih rešenja. Ona će Vam pomoći da se vratite tradicionalnim i dokazano delotvornim postupcima i sredstvima koja štede Vaš novac, vreme i trud!
416 str.,tvrd povez,

Detaljnije...
BAKINE KUCNE TAJNE
 • Redovna cena : 3000 ,00 RSD
 • Sa popustom :2000,00 RSD

NOVI SRPSKI I INTERNACIONALNI KUVAR

Autor : Natasa Bogdanovska

Gostoprimstvo je jedna od odlika srpske nacije. Običaj da se gosti ljubazno dočekuju i posluže, deo je naše tradicije koja se poštuje i u najsavremenijim porodicama. Ovo se odnosi na primanje i posluživanje ne samo pojedinačnih gostiju već i onih na gozbama koji imaju desetine, pa i stotine zvanica, kao što je to slučaj sa našim čuvenim svadbama. Retko se gde u svetu priređuju tako spontani u veselju i bogati u jelu i piću, zajednički obedi, uz obaveznu muziku, igru i pesmu, kao što je to u našim krajevima. Tradicionalni su zajednički dočeci Nove godine, gozbe prilikom prvih rođendana, odlazak u vojsku i već pomenutih ženidbi i udaja. Novi srpski tradicionalni kuvar je nastao iz potrebe da se sačuvaju naši tradicionalni recepti i dopune receptima internacionalne kuhinje. Nadamo se da ćete užživati u hrani koju spremite ili koju će vam drugi spremati uz ovaj naš kuvar. 512 str.,tvrd povez,Pismo: ćirilica,Format: 205mm x 300mm

Detaljnije...
NOVI SRPSKI I INTERNACIONALNI KUVAR
 • Redovna cena : 6900 ,00 RSD
 • Sa popustom :4200,00 RSD

KULINA MUNDI Kuhinje sveta

Autor : Grupa autora


Koji su sastojci andaluzijskog gaspača? Kako korejci pripremaju ribu? Šta Kubanci jedu za desert? Kako da napravite slavni sašimi? U čemu je tajna astečke čorbe? Na ova pitanja, i na još mnogo sličnih, odgovoriće Vam ova jedinstvena knjiga kojom ćete obići svet kulinarskih čarolija. Šezdeset vrhunskih kuvara iz četrdeset zemalja pomoći će vam da otkrijete ukusne đakonije i osobenosti njihovih nacionalnih i regionalnih kuhinja. U ovo jedinstvenoj kulinarskoj riznici svako će pronaći pravi zlatni rudnik recepata kojima ćete oduševiti svakog koga ugostite. Ovaj najopširniji kuvar na području bivše Jugoslavije sadrži:
- Više od 500 recepata najpoznatijih svetskih kuvara
- Preko 4.000 kolor fotografija
- Podatke o jelima i njihovim sastojcima
- Detaljna uputstva o načinu pripremanja, što uključuje i fotografije Svi recepti u okviru ove knjige su u domašaju kuvara amatera.
1055 str, tvrd povez, odlične fotografije Knjiga se nalazi u kartonskom pakovanju sa ručkom, što knjizi daje još luksuzniju notu.

Detaljnije...
KULINA MUNDI Kuhinje sveta
 • Redovna cena : 12500 ,00 RSD
 • Sa popustom :9500,00 RSD