Kategorije :

Beletristika( 36 )
............................................
Knjige za decu( 28 )
............................................
Enciklopedije( 22 )
............................................
Istorija( 15 )
............................................
Kuvari( 11 )
............................................
Prirucnici( 17 )
............................................
Recnici( 20 )
............................................
Umetnost( 15 )
............................................
Zdravlje i Medicina( 11 )
............................................
Venecijanske maske( 5 )
............................................


Ukupno knjiga u ponudi: (180)
Kategorija - Prirucnici

Bonton - umece zivljenja

Autor : Ivan Jakovljević Arsenov

BONTON -LEPO PONASANJE
-U crkvi
-U porodici
-Na javnom mestu...
Dodatak ponašanja u crkvi priredio:
Bramko Cincarević, sveštenik
Tvrde korice, ćirilica; 207 str.

Detaljnije...
Bonton - umece zivljenja
 • Redovna cena : 1200 ,00 RSD
 • Sa popustom :850,00 RSD

Škola za pse

Autor : Vivijan Tebi

NOVO--NOVO--NOVO--NOVO
Motivacija, uspesno poducavanje i oblikovanje ponasanja pomocu klikera.
Sve o dresuri pasa sa mnogo entuzijazma i motivacije,bez straha i prisiljavanja.
Autorka VIVIJAN TEBI, doktorka veterine specijalizovana za ponasanje zivotinja, veoma pristupacno i zivopisno objasnjava kako psi razumeju i prihvataju signale vazne za njihovo funkcionisanje u svakodnevnom zivotu, dajuci nam istovremeno dragocene podatke i savete o svim etapama dresure i obuke.
126 strana, tvrd povez,
pun kolor

Detaljnije...
Škola za pse
 • Redovna cena : 1850 ,00 RSD
 • Sa popustom :1550,00 RSD

Živice

Autor : Robert Markley

Knjiga Živice savjetovat će vas pri odabiru, nabavi i sadnji žive ograde, uputit će vas o metodama navodnjavanja, načinima orezivanja, zimskoj zaštiti, te ćete čitajući saznati kako jednostavno spriječiti bolesti i otkloniti nametnike. Brojne fotografije i iscrpne informacije o pojedinoj biljci omogućit će vam donošenje pravilne odluke i osigurati višegodišnje zadovoljstvo.<⁄br> Pisac: Robert Markley<⁄br> ISBN:9789536926794<⁄br> Ilustracija:Da - u boji<⁄br> Izdavač:Stanek<⁄br> Broj strana:95

Detaljnije...
Živice
 • Redovna cena : 1050 ,00 RSD
 • Sa popustom :850,00 RSD

PČELARSTVO CJELOVIT PRIRUČNIK

Autor : David Cramp

Pouzdan priručnik o umijeću uzgoja pčela i njihovoj svakodnevnoj njezi. Vodi vas od odabira i nabave pčela, njihova prenošenja, smještanja, održavanja košnice tijekom godine pa sve do berbe meda. Opisi cvjetova, biljaka, drveća i usjeva - i njihova vremena dozrijevanja - koji pružaju najbolji prinos nektara i peluda. Knjiga je ilustrirana s više od 400 fotografija, uključujući korak-po-korak tehnike te izvrsne fotografije iz unutrašnjosti košnice. Prikazuje kako predvidjeti i nositi se s problemima koji se mogu pojaviti, kao što su bolesti, grinje, štetnici itd.
Uvez: Tvrd povez
Broj stranica: 160
Format: 24x30
HRVATSKO IZDANJE

Detaljnije...
PČELARSTVO CJELOVIT PRIRUČNIK
 • Redovna cena : 3300 ,00 RSD
 • Sa popustom :2600,00 RSD

Praktični Feng Šui

Autor : Sajmon Braun

Poboljšajte život uz pozitivnu energiju! Uredite i ukrasite svoj dom tako da potiče zdravlje, uspeh i zadovoljstvo. Odaberite pravi razmeštaj, boje, materijale, ukrase…
Tvrd povez,latinica,160 str.

Detaljnije...
Praktični Feng Šui
 • Redovna cena : 2500 ,00 RSD
 • Sa popustom :1700,00 RSD

Novi dizajn vrta

Autor : Džon Klifton

Kreativne ideje za daščane podove, popločavanje i uređenje površina; pregrade, zidove i ograde; konstrukcije; stube; mostove; namještaj i spremnike Kako izraditi najornamentalnije sastojke uključujući materijale za popločavanje, keramičke piočice i mozaike; lukove i pergole; kutije, cvjetne lonce i posude za sadnju; statue i skulpture; vrtnu rasvjetu; vodene sastojke; i žive ornamente kao što su topijari i skulpturalne biljke Inspirativne ideje za kreiranje vrtova preko različitih stilova: formalnog ili romantičnog; mediteranskog ili japanskog; i od morske obale i prigradskih do seoskih ili suvremenih 600 izvanrednih fotografija prikazuje mnoge vrste vrtova i drugih vanjskih prostora.
260 str., tvrd povez,Format: 23.5x30.5 cm
HRVATSKO IZDANJE

Detaljnije...
Novi dizajn vrta
 • Redovna cena : 5800 ,00 RSD
 • Sa popustom :3550,00 RSD

Dizajn vrta

Autor : Peter Mchoy

Vecina nas cezne za vecim vrtom, nekolicina za necim manjim i poslušnijim, no velika vecina nas mora izvuci najbolje iz naše postojece parcele. Šta god hteli od vrta, planiranje i dizajn su suštinski. Ova knjiga Vas podstice na razmišljanje o tome šta želite od svog vrta, na stvaranje vrta u skladu sa potrebama u kojem možete uživati u nadolazecim godinama. Za preko 50 vrtova nacinjeni su nacrti te su razvrstani u najpopularnije stilove: spokojni japanski vrtovi, vrtovi sa malo održavanja za one koji nemaju vremena niti sklonosti za vrtlarenje ili vrtovi za zabavu, za obedovanje, za uzgoj zacinskih bilajka. Svi oblici i velicine su uzeti u obzir: L-oblik, strmi vrt, unutrašnje dvorište ili terasa na krovu, mali ili veliki .
256 str., tvrd povez
HRVATSKO IZDANJE

Detaljnije...
Dizajn vrta
 • Redovna cena : 5800 ,00 RSD
 • Sa popustom :3550,00 RSD

Orezivanje i oblikovanje

Autor : Richard Bird

Priručnik sadrži brojne ilustracije i fotografije i pruža savjete o metodama pravilnog orezivanja i oblikovanja vrtnih biljaka te pokazuje kako takav pristup ima mnoge prednosti uključujući pojačano cvjetanje i plodnost, biljke postaju zdravije, poboljšava se njihov oblik, a i vrt postaje uredniji. Poglavlja su složena prema vrstama biljaka, a obuhvaćaju ukrasne stablašice, grmove, topijare, živice, penjačice te zidne grmove i ruže. Poglavlja o voćkama sadrže savjete o voćkama stablašicama, penjačicama i bobičastom voću.
256 str., tvrd povez
HRVATSKO IZDANJE

Detaljnije...
Orezivanje i oblikovanje
 • Redovna cena : 5800 ,00 RSD
 • Sa popustom :3550,00 RSD

Put do knjige

Autor : Mile grozdanić

PUT DO KNJIGE , Mile Grozdanić , PUBLIKUM Beograd 2007 , Mile Grozdanić je diplomirao i magistrirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na kojem kao redovni profesor predaje grafiku i crtanje. Na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju osniva smer za grafički dizajn i predaje grafički dizajn, tehnološku obradu knjige i crtanje.Kao likovni umetnik izlagao je na brojnim reprezentativnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nagrada iz oblasti likovne grafike, slikarstva i grafičkog dizajna. Dela mu se nalaze u našim i stranim muzejima i galerijama. Sarađivao je sa mnogim velikim izdavačkim kućama u zemlji i inostranstvu u oblikovanju knjiga, časopisa i kataloga.Navedimo šta je za njega rekao naš profesor Lazar Trifunović: „Mile Grozdanić je završio Akademiju, ali je najviše naučio u životu i u štampariji, za regalom, u direktnom kontaktu s cinkom i olovom; to su njegovi univerziteti koje je prošao kao šegrt i kalfa, mirno, bez nervoze, pun poverenja u život i ljude...“Put do knjige je veoma kompleksno i sadržajno delo kapitalne vrednosti sa mnogo stručnih pojmova i izraza, ilustrovanih sa jednim ili više primera, nastalo kao rezultat višedecenijskog istraživačkog rada autora i predstavlja izuzetno značajan autorsko-izdavački poduhvat. U knjizi su sveobuhvatno razmotreni grafičko oblikovanje knjige kroz istoriju i tehnološki procesi poligrafske tehnologije; zastupljena su i različita likovno-grafička rešenja za ilustrovanje knjiga. Autor ove knjige je umetnik koji je stvarao knjige i radio na njima. Mile Grozdanić ima visoko profesionalni pristup u analizi grafičkih pravila i razvoju tehnologije grafičkog oblikovanja knjiga od Gutenberga do elektronskog doba. Knjiga sadrži sedam poglavlja: pisma; slikarsko-grafički postupci; knjiga; načela; slovo, linija, ukras; od rukopisa do knjige i na kraju nove mogućnosti u kojem se izlaže pojednostavljeni proces rada na knjizi pomoću savremenih računara u štamparskoj i izdavačkoj delatnosti. Knjiga ima preko šeststo stranica, više od četristo jedinica obrađenih elemenata knjige i više od hiljadu ilustracija.Put do knjige je pokušaj da se osvetli tok njenog razvoja od najranijeg oblika do savremenih stremljenja.
616 str., tvrd povez, kutija

Detaljnije...
Put do knjige
 • Redovna cena : 8000 ,00 RSD
 • Sa popustom :4000,00 RSD

Kalemljenje voća

Autor : Jovan M. Medigović

Kalemljenje voćaka nije samo tehnička, hirurška operacija koja u svim agroekološkim uslovima i u mikroklimatima daje dobre rezultate prijema, pa je veoma važno pored poznavanja tehnike pojedinačnih načina kalemljenja obezbediti i druge činioce koji utiču na uspeh kalemljenja, a obrađeni su u ovoj knjizi. Mnogi kalemari amateri su postali pravi rasadničari i postigli profit baveći se kalemljenjem i proizvodnjom sadnog materijala koristeći ovo izdanje knjige Kalemljenje voćaka.
Sadržaj
Istorijat kalemljenja voćaka, 9
Život voćaka, 12
Kalemljenje i ponašanje podloge i sorte, 39
Anatomski i fizioloski odnosi podloge i sorte, 51
Objekti za proizvodnju reprodukcionog materijala za kalemljenje, 58
Podloge za pojedine vrste voćaka, 63
Podloge za koštičave voćke, 68
Podloge za jezgraste voćke, 74
Podloge za jagodičaste voćke, 76
Podloge za suptropske voćke, 76
Proizvodnja podloga, 79
Proizvodnja kalem-grančica, 105
Izbor i vrsta i sorti za kalemljenje, 109
Jabučaste voćke, 110
Koštičave voćke, 111
Jezgraste voćke, 113
Jagodaste voćke, 114
Supropske voćke, 115
Polje gajenja podloga, kalemova i sadnica, 118
Alat, pribor i materijal za kalemljenje, 129
Kalemljenje podloga, 137
Kalemljenje pupoljkom - ocenjem, 143
Kalemljenje grančicom, 161
Prekalemljvanje voćaka, 196
Neka kalemova, sadnica i prekalamljenih voćaka, 201
Zaštita od prouzrokovača biljnih bolesti, štetočina i korova, 217
Uticaj abiotičkih činilaca na usešnost proizvodnje sadnog materijala, 240
Strana: 264
Povez: broš
Format: 14 x 20 cm

Detaljnije...
Kalemljenje voća
 • Redovna cena : 650 ,00 RSD
 • Sa popustom :500,00 RSD

Zdravi i lepi Put do blagostanja vaseg tela i uma

Autor : Helena Salidejn

Knjiga Zdravi i lepi – Put do blagostanja vašeg tela i uma sadrži praktične savete i predloge stručnjaka za lepotu i zdravlje. Svako poglavlje obrađuje drugi vid lepote i zdravlja i ukazuje vam na koji način da postignete i održite dobro zdravlje, kako da se hranite zdravo, izgledate lepše.
Zdrav način života može da poboljša vaš izgled, uspori uticaj starenja i doprinese opštem zdravlju. Težite da budete vitki, zategnuti i u dobroj kondiciji. Želite doteranu figuru i ten koji zrači vitalnošću, a ponajviše želite da vas zdravlje služi ceo život.
Pravite fizičku kondiciju i postignete emocionalnu harmoniju.
Ovaj izvanredan vodič predstavlja bogat izvor ilustrovanih saveta i predloga, veština i načina o održavanju zdravlja i lepote, od tajni nege kože do neizostavnih fizičkih vežbi.
Sadrži čitavu lepezu bezbednih, prirodnih terapija, od recepata za maske za lice i pilinga za telo do tehnika masaže i detoksikacije, od joga vežbi i meditacije do zdrave ishrane protiv starenja, kao i nege ruku i stopala.
Pruža mnoštvo informacija o šminkanju, nezi kože, noktiju i kose, oblikovanju kose, uz fotografije korak po korak, daje jasna uputstva, savete i predloge, kao i načine rešavanja problema.
PILATES –
MRŠAVLJENJE –
MASAŽA –
DETOKSIKACIJA –
ZATEZANJE –
AROMATERAPIJA –
OPUŠTANJE –
VEŽBE –
ČIŠĆENJE –
JEDNOSTAVNE TEHNIKE MEDITACIJE –
ZDRAVA ISHRANA –
DIJETE –
NEGA NOKTIJU –
ŠMINKANJE –
NEGA KOŽE
512 str.Format: 17,5×22,5,tvrd povez

Detaljnije...
Zdravi i lepi Put do blagostanja vaseg tela i uma
 • Redovna cena : 4800 ,00 RSD
 • Sa popustom :2800,00 RSD

BILJKE U KUCI

Autor : -

Ova knjiga je idealan priručnik namenjen svakom domaćinstvu. Pomoći će Vam da svojim biljkama pružite potrebnu negu, da ih gajite na najbolji mogući način. Takođe Vam može biti od pomoći da napravite lak izbor pri kupovini novih biljaka u zavisnosti od uslova koji vladaju u vašem okruženju.
115 str, tvrd povez

Detaljnije...
BILJKE U KUCI
 • Redovna cena : 1100 ,00 RSD
 • Sa popustom :650,00 RSD

ENCIKLOPEDIJA BASTENSKOG BILJA

Autor : -

Ljubitelji bašte dugo su čekali ovu knjigu. Više od tri decenije po osnivanju magazina MOJE LEPE BAŠTE nastala je prva obimna enciklopedija biljaka ovog najvećeg evropskog baštenskog magazina u saradnji sa izdavačkom kućom Kosmos. Konačno je pred čitaocima kompaktan pregled skoro svih biljaka koje su pogodne za naše bašte. Na ovoj knjizi je radilo 12 baštenskih praktičara i eksperata koji poznaju zahteve vlasnika bašti posebno u Nemačkoj i susednim zemljama. Posebnu pažnju smo posvetili tome da opisi biljaka budu lako razumljivi i predstavljeni pregledno za svakog hobi-baštovana, jer novom enciklopedijom želimo pre svega da postignemo da Vi budete što uspešniji, a time i da više uživate u svom ličnom baštesnkom raju… Ova knjiga Vam predstavlja preko 2.500 biljaka. Poznate, nepoznate, divne i skromne, velike i male. Posebno je praktičan dodatak u pravougaoniku ispod svakog opisa. Sve što je bitno za ljubitelje bašte je tu: da li je biljka pogodna ѕa male bašte i početnike, da li zahteva mnogo truda ili ne. Time čitalac dobija svoj kriterijum za pronalaženje „svoje“ biljke…
310 str,tvrd povez, latinica

Detaljnije...
ENCIKLOPEDIJA BASTENSKOG BILJA
 • Redovna cena : 4500 ,00 RSD
 • Sa popustom :2700,00 RSD

ENCIKLOPEDIJA SOBNOG BILJA

Autor : -

Ova knjiga biće vam stručni i odgovarajući savetnik koji će odgovoriti na sva pitanja vaša pitanja. Izuzetna knjiga za sve koji se bave gajenjem sobnog bilja. Štampana na kvalitetnom papiru u boji. Knjiga sadrži slike cveća, detaljnja objašnjenja: kupovine cveća, mesta za biljku u sobi, svetlost i rasveta, vlažnost vazduha, zalivanje za vreme godišnjeg odmora, pravilna temperatura, dobro đubrenje, štetočine i bolesti, razmnožavanje, cvetanje… i još mnogo toga. Poseban deo na kraju knjige – indeks sa abecednim redom svih biljaka, kao i otrovne sobne biljke, njihova slika i dejstvo.
252 str,tvrd povez, izuzetne fotografije

Detaljnije...
ENCIKLOPEDIJA SOBNOG BILJA
 • Redovna cena : 4500 ,00 RSD
 • Sa popustom :2700,00 RSD

BASTENSKO VISEGODISNJE CVECE – PERENE

Autor : Balaz Erzebet, Purcai Geza

Balaž Eržebet, Purčai Geza Popularan priručnik o preko 200 baštenskih sadnica razvrstanih po bojama, sa uputstvima o sadnji i izuzetnim fotografijama svake pojedine biljke.
127 str, tvrd povez, izuzetne fotografije

Detaljnije...
BASTENSKO VISEGODISNJE CVECE – PERENE
 • Redovna cena : 2700 ,00 RSD
 • Sa popustom :1500,00 RSD

BASTA NA MALOM PROSTORU

Autor : -

U ovoj knjizi ćete naći mnoštvo sjajnih ideja kako da na malom prostoru uobličite baštu savršene scenografije… i dobijete: prijatan kutak za sedenje i čitanje, rajski vrt za decu, mini-jezera i izvore, začinsko bilje, ruže kao iz snova, negovane travnjake i cvetne leje, uređene terase i balkone, mali voćnjak, mini-kamenjar… Naučite kako da nacrtate plan buduće bašte – brzo i jednostavno i kako da primenite optičke trikove i dobijete dovoljno prostora za celu porodicu.
122 strane, format 22 x 28, tvrdi povez, pun kolor

Detaljnije...
BASTA NA MALOM PROSTORU
 • Redovna cena : 3000 ,00 RSD
 • Sa popustom :1800,00 RSD

NEGA SOBNOG CVECA

Autor : David Longman

Ova knjiga se ubraja među najtraženije priručnike za uzgajanje i negu sobnog cveća. Svako poglavlje ovog priručnika sadrži sve pojedinosti o tome kako ćete negovati pojedino cveće. Opisano je njihovo poreklo, nega koju zahtevaju I kako pomoći svojem biljkama za to postoji potreba. Jedna slika ima 1000 reči tako da Vam u ovoj kjnizi slike pomažu da naučite kako i kada se presađuje, kako se razmnožava, obrazuje i oblikuje Vaše sobno sveće.
196 str. velikog formata,
brojne fotografije u boji,
tvrdi povez.

Detaljnije...
NEGA SOBNOG CVECA
 • Redovna cena : 3500 ,00 RSD
 • Sa popustom :2100,00 RSD