Kategorije :

Beletristika( 60 )
............................................
Knjige za decu( 54 )
............................................
Enciklopedije( 37 )
............................................
Istorija( 39 )
............................................
Kuvari( 17 )
............................................
Prirucnici( 33 )
............................................
Recnici( 34 )
............................................
Umetnost( 20 )
............................................
Zdravlje i Medicina( 16 )
............................................
Venecijanske maske( 5 )
............................................


Ukupno knjiga u ponudi: (315)
Kategorija - Istorija

Kraljevstvo Slovena

Autor : Mavro Orbin

Mavro Orbin (dubr. Mavar Orbin, sr.XVI v-1614), dubrovački benediktinac, objavio je svoju Il Regno degli Slavi, prvu zajedničku istoriju Južnih Slovena, u Pezaru 1601. Na počecima epohe baroka, posmatrač povlačenja južnoslovenskih zajednica u rudimentarne oblike života, svedok zamiranja njihovih kultura, Orbini se, sa svojim prethodnikom, hvarskim dominikancem Vinkom Pribojevićem, katkad smatra pretečom panslavizma i ideja južnoslovenskog okupljanja. Pod utiskom veličine i zamaha osmanskih osvajanja, ali i moći, nekad i privlačnosti asimilacije, Orbini se opirao i ondašnjim mletačkom i habzburškom imperijalizmu. Orbini nije sakrivao iskreno i široko rodoljublje koje ga je, naročito iz njegovih humanističkih i antikvarskih poriva, dok je lutao lavirintima mitova i etimologije, navodilo da Slovenima proglašava ne samo Ilire i Tračane nego i sve rimske careve potekle s njegove strane Jadranskog mora. Dok je Turska posustajala najavljujući neizvesnost i anarhiju, svestan da se svojim čitaocima obraća u razdoblju preloma i sudbonosnih odluka, on, stoga, nije sakrivao sklonost da svoje srpske i hrvatske susede posmatra u dobronamernom jedinstvu koje bi trebalo da postane područje nove rimsske politike.
Pismo: LATINIČNO
Format:14x20cm
Povez: Tvrd povez
Strana: 599 str.

Detaljnije...
Kraljevstvo Slovena
 • Redovna cena : 2400 ,00 RSD
 • Sa popustom :1400,00 RSD

Skrivana istorija 1-20 komp.

Autor : Grupa autora

Skrivana istorija Komplet knjiga 1-20 Tvrdi luksuzni povez sa zlatotiskom.
-SRBIJA POD DRAŽOM
-MIHAJLOVIC PREVARANT ILI HEROJ ?
-KNJIGA O DRAŽI 1-3
-SRBIJA I RAVNA GORA
-SECANJA IZ RATA ,OD OTPORA DO GRADJANSKOG RATA
-RATNE GODINE
-PUCANJ U PRAZNO
-BORBA ZA SLOBODU 1-3
-NA STRASNOM SUDU 1-2
-DRAZA MIHAJLOVIC I ENGLESKA VOJNA MISIJA
-NA SUDBONOSNOJ RASKRSNICI
-MOJE VEZE SA DRAZOM MIHAJLOVICEM
-DJENERAL MIHAJLOVIC-BIOGRAFIJA
-MIHAJLOVIC PREMA NEMACKIM DOKUMENTIMA
-LAZNI IDOLI I VARLJIVI IDEALI

Detaljnije...
Skrivana istorija 1-20 komp.
 • Redovna cena : 28500 ,00 RSD
 • Sa popustom :20000,00 RSD

Ohridski prolog 1-2

Autor : Vladika Nikolaj Velimirovic

Ohridski prolog - Vladika Nikolaj 1-2 Ohridski prolog je nastao godine 1928., za vreme službe vladike Nikolaja u Ohridu, gde je obavljao funkciju episkopa ohridskog. Do danas je Ohridski prolog štampan u preko milion primeraka, preveden je na mnoge svetske jezike, uključujući ruski, engleski, nemački i druge. Ohridski prolog je jedno od najznačajnih dela vladike Nikolaja Velimirovića. U njemu su opisani biblijski događaji za svaki dan u godini, opisana žitija mnogobrojnih svetaca, događaji iz života Bogorodice i Hrista. U Ohridskom prologu čitalac može naći novu pouku (rasuđivanje)i pobožno razmišljanje (sozercanje) za svaki novi dan.
Povez knjige: tvrd
Broj strana: 952 strana
Format: 24 x 15 cm
Pismo: Ćirilica

Detaljnije...
Ohridski prolog 1-2
 • Redovna cena : 4000 ,00 RSD
 • Sa popustom :2500,00 RSD

Kuran, s latiničnom transkripcijom i prijevodom na bosanski jezik

Autor : Grupa autora

U mnogim kuranskim ajetima Uzvišeni Alah više puta podseća da je Kuran poslan čovečanstvu na arapskom jeziku. Savršenost arapskog teksta kojim je ispisana sveta Knjiga, kao i način na koji izgovaramo njene reči, predstavlja posebnu mudžizu...
Sveta knjiga islamske religije sa prikazom originalnog teksta Kur’ana, latiničnom transkripcijom i prevodom na svakoj strani.
604 str., tvrd povez

Detaljnije...
Kuran, s latiničnom transkripcijom i prijevodom na bosanski jezik
 • Redovna cena : 3500 ,00 RSD
 • Sa popustom :2900,00 RSD

Main Kampf - Adolf Hitlera

Autor : Radomir Smiljanić

Prevod, polemički komentari i razmatranje knjige MEIN KAMPF - Adolf Hitlera. "...Pojedine države počeše sve više da naliče preduzećima koja jedna drugima potkopavaju tlo, otimaju mušterije i narudžbine i pokušavaju na svaki način da potisnu druge u svoju korist, a da sve to iznesu na scenu uz isto tako veliku, koliko i bezazlenu galamu. Ovaj tok i razvoj izgleda, međutim, ne samo da se nije zaustavljao, nego je trebalo jednom (prema opštoj preporuci) da premodulira ceo svet u jednu jedinu veliku robnu kuću, u čijim predvorjima bi onda bile čuvane za besmrtnost biste najprepredenijih prevaranata i najbezazlenijih upravnih činovnika. Trgovci bi onda mogli da budu Englezi, upravni činovnici Nemci, a za vlasnike bi se, međutim, morali svakako da žrtvuju Jevreji, pošto oni, prema sopstvenom priznanju, zaboga, nikada ništa ne zarađuju, nego večito samo „plaćaju“, a osim toga i govore najveći broj jezika...
532 srt.,tvrd povez

Detaljnije...
Main Kampf - Adolf Hitlera
 • Redovna cena : 2000 ,00 RSD
 • Sa popustom :1150,00 RSD

Istorija Srpskog Naroda

Autor : Stanoje Stanojević

„Stanoje Stanojević se dotiče svih oblasti srpske istorije. Svojim delom nije se poveo uticajem političkog trenutka vremena kada je nastala, početak XX veka, i time izbegao zamku da izgubi vezu sa opštim stanjem prošlosti srpskog naroda razasutog u dve nacionalne države i dva višenacionalna carstva.“
Broj strana: 435
Pismo: ćirilica
Povez: tvrd
Format: 24cm
Godina izdanja: 2016

Detaljnije...
Istorija Srpskog Naroda
 • Redovna cena : 1800 ,00 RSD
 • Sa popustom :1100,00 RSD

Istorija Srba i Rusa 1-2

Autor : Jovan Deretić

Ova studija daje pogled na drevnu istoriju današnje civilizacije na sasvim neuobičajen način! Brojne analize sa sasvim drugačijim stavovima u odnosu na stavove zvaničnih istoričara, postojale su mnogo ranije među Srbima, Rusima ali i istraživačima zapadnoevropskih nacija. Pojedini od tih autora su temeljno proanalizirali neke periode istorije i ukazali na ozbiljne razloge za reviziju uvreženih shvatanja istoričara o tzv. "istorijskim istinama". Ova studija je prva kompletna sinteza takvih pogleda, uz pridodate argumente brojnih prirodnih i egzaktnih nauka... 1668 str., tvrd povez

Detaljnije...
Istorija Srba i Rusa 1-2
 • Redovna cena : 5000 ,00 RSD
 • Sa popustom :3500,00 RSD

Sveta loza Stefana Nemanje

Autor : Dr Željko Fajfrić

Istorija najveće srpske vladarske porodice: od Stefana Nemanje do cara Uroša.
Rodoslovi Nemanjića. Mape srpskih zemalja: od prve polovine X veka, pa do Maričke bitke. Sve više i manje poznato o ovom sjajnom razdoblju srpske istorije.
Tvrd povez, ćirilica
481 strana.

Detaljnije...
Sveta loza Stefana Nemanje
 • Redovna cena : 1950 ,00 RSD
 • Sa popustom :1000,00 RSD

TAJANSTVENE POJAVE U NAŠEM NARODU

Autor : Radovan N. Kazimirović

Čitajući ovu zanimljivu knjigu i uveriće se da je ovo dragoceno delo ne samo jednog našeg čoveka nego i našeg naroda i njegove savremene kulture.
Delo je krcato podacima i tumačenjima neobičnih pojava i nastojanja ljudi da ih raznim magijskim postupcima i tehnikama spoznaju i iskoriste u dobre ili loše svrhe (gatanja, vračanja, čaranja). U knjizi ima i primera proricanja budućnosti od kojih su se mnoga (slučajno?) ostvarila.
530 str., tvrd povez

Detaljnije...
 TAJANSTVENE POJAVE U NAŠEM NARODU
 • Redovna cena : 1450 ,00 RSD
 • Sa popustom :1000,00 RSD

VIZANTIJSKI CAREVI

Autor : Željko Fajfrić

VIZANTIJSKI CAREVI
Izdavač: Tabernakl
Broj strana: 306
Pismo: Latinica
Povez: Tvrdi
Format: 24

Detaljnije...
VIZANTIJSKI CAREVI
 • Redovna cena : 1650 ,00 RSD
 • Sa popustom :1200,00 RSD

Metohija

Autor : Milan Ivanović

Knjiga METOHIJA je knjiga o južnom delu srpske države, napisana na četiri stotine stranica i sadrži osamdeset ilustracija. Podeljena je na trinaest poglavlja koja su obuhvatila Metohiju od najranijih dana do savremenog stanja kada su albanski separatisti poubijali i raselili mnoge Srbe i porušili njihove bogomolje. U prvom poglavlju data je etimologija reči Metohija, objašnjene su geografske osobine oblasti i istorijski izvori u kojima se Metohija pominje. Drugo poglavlje govori o imenima župa i srspkim vladarima, graditeljima i ktitorima. U trećem poglavlju se navodi šta su sve uradili crkveni poglavari na ovom prostoru, njihovi metosi i zidanje crkava i manastira. U četvrtom poglavlju „Metohija za vreme turske vladavine i albanskih zločinstava 1455-1912“ govori se o propasti srpske države, dolasku Turaka i silasku Albanaca sa visokih planina u Albaniji.
424 str., tvrd povez

Detaljnije...
Metohija
 • Redovna cena : 5400 ,00 RSD
 • Sa popustom :4200,00 RSD

SVETA GORA FRUŠKOGORSKA

Autor : Dejan Medaković

Bogato ilustrovana, sa 500-600 fotografija i sa kvalitetnim reprodukacijama grafika, slika i fresaka, koje na pravi način dočaravaju svu lepotu srpskog Atosa, ova reprezentativna monografija Dejana Medakovića objašnjava zašto se u srpskoj istoriji Fruška Gora kroz kontinuitet pokazuje jedanko sveta kao Sveta Gora. Ogromno znanje o fruškogorskim manastirima, njihovoj istoriji, priče o rušenjima i obnavljanjima s jedne strane i njihova lepota, viđena okom istoričara umetnosti s druge strane, čine ovu knjigu jedinstvenom i nezaobilaznom u očuvanju duhovnih, etičkih i etničkih vrednosti.
415 str., tvrd povez

Detaljnije...
SVETA GORA FRUŠKOGORSKA
 • Redovna cena : 6900 ,00 RSD
 • Sa popustom :4200,00 RSD

Novi Sad - Ime i prezime

Autor : Grupa autora

Sadrzaj:
Prelomne godine
Istorijske ulice
Frtalji grada
Stara zdanja
Spomenici
Društveni život
„Javna polza”
Školstvo
Matica srpska
Pozorište
Izdavaštvo i štampa
Galerije i muzeji
Pokretne slike
Kafane i hoteli
Ličnosti za pamćenje
Ugledne dame Novosatkinje
Zadužbine i zadužbinari
Međuratno neimarstvo
Privreda
Sport
Savremena arhitektura
Na Dunavu mostovi
Petrovaradin
Sremski Karlovci
Sremska Kamenica
Oko Novog Sada
Fruška gora
Groblja
508 str., tvrd povez

Detaljnije...
Novi Sad - Ime i prezime
 • Redovna cena : 5800 ,00 RSD
 • Sa popustom :4200,00 RSD

Novi Sad - Priče varoških ulica

Autor : Vojislav Puškar

Autor, Vojislav Puškar, poznati istraživač, na stručan i profesionalan način s bogatom arhivskom građom po ugledu na radove Vase Stajića "priča" istoriju rasta novosadskih ulica: od prve kaldrme, kopanja kanala i bunara, prvih električnih, vodovodnih i kanalizacionih vodova, pa sve do današnjih višespratnih zdanja i modernih saobraćajnica. Tekstovi su obogaćeni autentičnim fotokopijama svih službenih planova Grada koji prate njegov razvoj po rastu ulica.
414 str., tvrd povez

Detaljnije...
Novi Sad - Priče varoških ulica
 • Redovna cena : 5800 ,00 RSD
 • Sa popustom :4200,00 RSD

Vojvodina 1-2

Autor : Istorijsko drustvo Novi Sad

Vojvodina 1-2 Pred čitalačkom, naučnom, političkom i kulturnom javnošću se po drugi, posle 70 godina, pojavljuje zbornik „Vojvodina“ 1 i 2. To je, kako konstatuje akademik Čedomir Popov, jedan od dva podviga Istorijskog društva Novog Sada osnovanog 1927. godine. Ove dve knjige su reprint izdanje koje je realizovala izdavačka kuća Prometej a povodom 90-godišnjice pripajanja Bačke, Banata, Baranje i Srema Srbiji. Retke su savremene prilike da zađete u prošlost koja je itekako i sada značajna i aktuelna kao ove knjige koje je nemoguće zaobići. Projekat Vojvodina Zamišljen je da u če­tiri knjige prikaže istoriju i savremeni život ovog kraja pode­ljene u hronološke celine: od praistorije do velike Čarnoje­vi­ćeve seobe Srba (1690); od seobe do Temišvarskog sabora 1790; od Temi­švarskog sabora do stvaranja Kraljevine Srba, Hrvata i Slo­ve­naca (1918); problemi Vojvodine »u nacionalnoj i državnoj zajed­nici«. Sva ova razdoblja trebalo je prikazati u monografskoj for­mi, naučno sintetičkom metodom. Nijedna od ove dve kon­cepcije nije do kraja sprovedena. Rat 1941. prekinuo je rad na ovom zamašnom poslu baš na polovini, da on nikad ne bude završen, kaže u uvodu ovog reprint izdanja akademik Popov. ... Ove dve volu­mi­no­zne knjige od blizu 1.000 stranica enciklo­pe­dij­skog formata pred­­stavljaju kapitalnu vrednost celokupne srpske istori­ogra­fije. Neke od studija objavljenih u njima, ni posle 70 godina, ispunjenih prebogatim novim istraživačkim rezultatima, ne samo da nisu izgubile na vrednosti, nego nisu ni prevaziđene, a u nekim seg­men­tima ni domašene. 571+ 448 str., tvrd povez

Detaljnije...
Vojvodina 1-2
 • Redovna cena : 9000 ,00 RSD
 • Sa popustom :5900,00 RSD

EVROPA - JEDNA ISTORIJA

Autor : Norman Dejvis

Svetski istorijski bestseler na preko 1300 strana, sa 80 mapa, 72 umetničke reprodukcije, te indeksom imena koji na jedan novi i neponovljiv način daje svoj pogled na istoriju našeg kontinenta. Objavljen na većini evropskih jezika, ali i u Kini i Japanu, predstavlja nezaobilazni priručnik istorije za sve buduće generacije.Norman Dejvis je profesor emeritus na Londonskom univerzitetu, stariji clan koledza Volfson u Oksfordu, i autor nekoliko knjiga iz istorije Evrope, kao sto su God’s Playground, Heart of Europe, Microcosm. * Izvodi iz recenzija:U strukturi i sadrzaju knjige vidljivo je autorovo nastojanje da evropskoj istoriji pristupi integralno i suprotno pristrasnoj, kako navodi “evrocentricnosti” i “zapadnoj civilizaciji”. Otuda je i istorija Istocne Evrope nasla odgovarajuce mesto u glavnim evropskom tokovima….Prof. dr Ranko Koncar***Dejvis u ovoj knjizi ne raspravlja, ne tvrdi, ne obara, ne dokazuje kao sto to cine klasicni istoricari XX veka koji na istoriju gledaju kao na, huserlovski receno, strogu nauku koja pretenduje na apsolutnu istinu. Ne. Dejvis u svojoj knjizi, u sustini, pripoveda kao kakav moderni Herodot. Autora zanimaju i ovakve stvari: ko je u istoriji bio levoruk, ko homoseksualac, kakva su sredstva kontracepcije koriscena, privatnosti rimskih careva i papa i sl.Prof. dr Nikola Strajnic***Sta se desava kada knjizevnost istorijskoj nauci pruzi umetnicki potencijal koji ubitacnu tezinu istine moze da obavije takvim kreativnim otklonom da citalac ostaje bez daha? Dešava se istorijsko delo od takvog znacaja da njegov autor uspeva ne samo zaustaviti onoga koji se njegovim recima predaje vec ga i obuzeti svakim podatkom i svakom recenicom.Doc. dr Darko Gavrilovic
1400 str., tvrd povez

Detaljnije...
EVROPA - JEDNA ISTORIJA
 • Redovna cena : 5000 ,00 RSD
 • Sa popustom :3000,00 RSD

Mislilo- knjiga misli 1000 mudraca

Autor : Grupa autora

Knjiga misli 1000 mudraca svih vremena i naroda. Ako ove ljude hoćete za poznanike, prijatelje i pomagače, uzmite Mislilo. Najjače reči iz kojih plamti duh čovečanstva izobražuje ove neprolazne misli koje kao nasleđe prošlosti iz ovog bogatog trezora uvek spremno služe svakome u svakoj prilici.
Niko nije toliko velik, jak, pametan i srećan da mu nije potrebna pomoć koju mu može pružiti Mislilo, jer iz njega govore: Napoleon, Volter, Platon, Sokrat i toliki drugi velikani uma.
874 str.,tvrd povez,
Format : 18 x 24 cm

Detaljnije...
Mislilo- knjiga misli 1000 mudraca
 • Redovna cena : 4300 ,00 RSD
 • Sa popustom :2500,00 RSD

Mitologija i religija KELTA

Autor : Dr Alexander Macbain

Mitologija, strogo uzevši, obuhvata neverovatne događaje u koje jedan narod veruje, kao i religiozna učenja koja iz tih događaja proizilaze. Kniga će vam pružiti mnoštvo informacija o Keltima, njihovoj religiji i obredima.
214 str., tvrd povez,21x29cm

Detaljnije...
Mitologija i religija KELTA
 • Redovna cena : 2700 ,00 RSD
 • Sa popustom :1600,00 RSD

Larousse Drevne civilizacije

Autor : Katrin Sal

Zašto još jednu knjigu posvetiti antici? Zato što antika i danas, početkom XXI veka, fascinira svet: sve je više knjiga, stripova, filmova, televizijskih serija posvećenih ličnostima i događajima iz daleke prošlosti koji nailaze na prijem kod sve šire publike. Larusovo izdanje posvećeno antičkim civilizacijama donosi panoramu velikih svetskih civilizacija, koje prati od njihovog nastanka: od prvih egipatskih piramida s početka III milenijuma pre nove ere, do časa kada su, u V veku nove ere, Vizigoti osvojili Rim. Tezejeva borba s Minotaurom, bitka kod Kadeša, izgradnja Jerusalimskog hrama, pojava Bude, smrt Kleopatrina, raspeće Isusovo, osnivanje Teotihuakana, gde se podnose ljudske žrtve... Čuveni ili manje znani, događaji koji čine deo naše zajedničke baštine vode čitaoca ka otkrivanju ovog temeljnog i izrazito bogatog razdoblja u istoriji čovečanstva.
Format: 23x29 cm
Broj strana: 335 strana, ilustr. tvrd povez

Detaljnije...
Larousse Drevne civilizacije
 • Redovna cena : 4200 ,00 RSD
 • Sa popustom :2800,00 RSD

Vestice- istorija i mitologija

Autor : Ričard Maršal

Ovo uzbudljivo štivo donosi priče o vilama i vampirima, kao i pripovesti o ljudskoj tragediji iz evropske ere spaljivanja veštica i junacima koji su se izlagali opasnosti od mučenja podižući svoj glas protiv opšteg ludila. Čarobnjaci Merlin, Meluzina i Lorgana le Fej, prestupnica Medeja, heroina Jovanka Orleanka, mladež iz Salema u Masačusetsu (i zlosrećnici koje je ta omladina optužila), svi se oni nalaze među različitim, za mnoge po zlu čuvenim lićnostima čije su priče ovde ispričane. Manje su poznate obične žrtve, uglavnom žene koje su potkazane iz neukosti ili zlonamernosti, ali ponekad i muškarci - među njima jedan francuski sveštenik optužen da je opčinio iskušenicu buketom ruža, zbog čega je živ spaljen - pa i deca, ponekad ne starija od četiri godine...
176 str.,tvrd povez+zastitni omot

Detaljnije...
Vestice- istorija i mitologija
 • Redovna cena : 3500 ,00 RSD
 • Sa popustom :1650,00 RSD

Sveti Vladika Nikolaj IZABRANA DELA

Autor : Vladika Nikolaj Velimirovic

Nikolaj Velimirović objavio je veliki broj književnih dela duhovne sadržine.
Ostao je nedokučiva veličina, duhovni stub i uporište, najgenijalniji srpski besednik i bogoslov, najveći srpski crkveni pisac i mislilac.
Izabrana dela Svetog vladike Nikolaja Velimirovića sadrže sledeća dela:
-Misionarska pisma
-Misli o dobru i o zlu
-Kroz tamnicki prozor
-Molitve na jezeru
-Vera svetih
-Besede pod gorom
-Zivot Svetog Save
-Kasijana
827 str.,tvrd povez

Detaljnije...
Sveti Vladika Nikolaj IZABRANA DELA
 • Redovna cena : 4500 ,00 RSD
 • Sa popustom :2400,00 RSD

SRPSKE VLADARSKE PORODICE 1-3

Autor : Dr Zeljko Fajfric

SRPSKE VLADARSKE PORODICE 1-3
(KNEZ LAZAR I DESPOT STEFAN,SVETA LOZA STEFANA NEMANJE, LOZA BRANKOVIĆA)
I TOM – Knez Lazar i despot Stefan: Knez Lazar je jedan od najmoćnijih velikaša posle Nemanjića u Srbiji. Bitka na Kosovu je opisana do tančina…
II TOM – Sveta loza Stefana Nemanje: Istorija najveće srpske vladarske porodice: od Stefana Nemanje do cara Uroša. Rodoslovi
III TOM – Istorijat loze Brankovića. Vuk Branković - nepomirljivi borac protiv Turaka. Gradnja i pad Smedereva. Pad Novog Brda…
880 str., tvrd povez,3 toma,
Format: 175mm x 250mm

Detaljnije...
SRPSKE VLADARSKE PORODICE 1-3
 • Redovna cena : 4500 ,00 RSD
 • Sa popustom :2800,00 RSD

Beskrajni spiskovi

Autor : Umberto Eko

Svi vi koji ste voleli Istoriju Lepote i Istoriju ružnoće Umberta Eka imate razlog da se obradujete. Pred vama je treća knjiga iz ove serije koju je Eko nazvao beskrajni spiskovi. Knjigom Beskrajni spiskovi Umberto Eko zaokružuje svoj enciklopedijski rad na polju umetnosti koji je započeo knjigama Istorija lepote i Istorija ružnoće. Svoja razmišljanja Eko ilustruje citatima iz velikih dela svetske književnosti kao i likovnim i vajarskim repordukcijama. Tema knjige jeste fenomen spiskova. Eka zanima otkuda dolazi potreba čovečanstva da nabraja i katalogizuje pojave i dobra koja čine njegov svet. Kao prvi spisak koji nastaje iz težnje da se haotična razbacanost pretvori u red, Eko ističe homerov spisak brodova u Ilijadi, a potom kroz istoriju književnosti uočava još mnogo takvih reprezentativnih, vrtoglavih spiskova. Ova knjiga se nadovezuje na prethodne dve sa kojima čini lep teorijsko-likovnu fazu Ekovog stvaralaštva.
408 str.,tvrd povez,pun kolor

Detaljnije...
Beskrajni spiskovi
 • Redovna cena : 4400 ,00 RSD
 • Sa popustom :3200,00 RSD

Turski sultani

Autor : Zeljko Fajfric

Poreklo Osmanlija, turske vladarske kuće, vodi od Ertugrula, što znači “Uspravan čovek”. On je bio sin Sulejman šaha, vodje jednog prilično velikog plemena od oko 50.000 duša. Kako je Sulejman poginuo (1232. godine) to su njegova četiri sina Sunkurtekin, Gindugdija, Dindar i Ertugrul podelili pleme. Svako je otišao na svoju stranu. Dok su braća krenula ka Turkestanu, Ertugrul je tumarao jedno vreme Malom Azijom dok se sa svojih 400 konjanika nije upleo u rat izmedju dva protivnika koji su njemu bili sasvim nepoznati…
Broj strana: 351
Pismo: Latinica
Povez: Tvrdi
Format: 24

Detaljnije...
Turski sultani
 • Redovna cena : 1900 ,00 RSD
 • Sa popustom :1200,00 RSD

Dinastija Obrenovic

Autor : Dr Zeljko Fajfric

Više od 150 autentičnih fotografija i portreta iz vremena od Prvog srpskog ustanka do Majskog prevrata 1903-e upotpunjavaju nam sliku ovog najzanimljivijeg perioda srpske istorije.
Pratteći istoriju porodice Obrenović upoznajemo čitavu galeriju likova političara i njihovih savremenika.
Pristupačnim pripovedačkim stilom autor nam daje njihove psihološke profile i dočarava vreme koje uskrsava pred nama.
759 str.,tvrd povez

Detaljnije...
Dinastija Obrenovic
 • Redovna cena : 3500 ,00 RSD
 • Sa popustom :2100,00 RSD

DINASTIJA KARADJORDJEVIC

Autor : Dr Zeljko Fajfric

Više od 200 autentičnih fotografija i portreta.
Knez Petar Karađorđević, doveden je na presto Srbije u kriznom periodu istorije, posle Majskog prevrata 1903. godine koji prave “crnorukci”. “Crna ruka” – “Ujedinjenje ili Smrt” i Apis. Sarajevski atentat. Pobuđujući u Balkamskim ratovima Karađorđevići oslobađaju “Staru Srbiju”. Prolazeći kroz slavnu epopeju u Prvom svetskom ratu, stasava figura kralja Aleksandra I kao jednog od najsamoslavnijih evropskih vladara tog vremena.
Ujedinjenje u Kraljevinu SHS. Atentat u Skupštini i diktatura. Velike, nerešive protivurečnosti kraljevine Jugoslavije kulminiraju marsejskim atentatom 1934. godine. Namesništvo Kneza Pavla. Vlada Milana Stojadinovića. Trojni Pakt kao jedino rešenje. Vojni puč 27. marta 1941. Mladi kralj Petar II.
840 str.,tvrd povez formar:175mm x 250mm

Detaljnije...
DINASTIJA KARADJORDJEVIC
 • Redovna cena : 4500 ,00 RSD
 • Sa popustom :2700,00 RSD

SRBI I STANOVNISTVO KOMPLET 1-2 Kanic

Autor : Feliks Filip Kanic

SRBI I STANOVNIŠTVO KOMPLET 1-2 Feliks Filip Kanic Dvotomno izdanje austrijskog putopisca koji je opisao Srbiju – zemlju i stanovništvo od rimskog doba do kraja XIX veka.
Felik F. Kanic je austrijski arheolog i putopisac. Proučavao je teritoriju Srbije i Bugarske u XIX v.; objavio je čitav niz knjiga (koje je i ilustrovao) u kojima je prikazao ove zemlje i njihove narode, a naročito starine (rimske i srednjovekovne).
718+667 str.,tvrd povez,dekorativna kutija
AKCIJA!!!

Detaljnije...
SRBI I STANOVNISTVO KOMPLET 1-2 Kanic
 • Redovna cena : 6480 ,00 RSD
 • Sa popustom :2950,00 RSD

Misterije istorije

Autor : Robert Stjuart, Klint Tvist

Pred vama je niz istorijskih misterija koje obuhvataju skoro 5000 godina istorije čovečanstva, od drevnog Egipta do današjih dana. Saznaćete šta su doneli rezultati savremenih istraživanja u nastojanju da se razdvoje činjenice i maštovite pretpostavke. Ilustracije, fotografije i specijalizovane geografske karte doprinose oživljavanju misterija, a hronološke tabele vam pružaju mogućnost da lakše shvatite šta se u tom periodu dešavalo u drugim dijelovima sveta. Okrićete da za neke misterije postoje objašnjenja, o nekima postoje samo teoretske pretpostavke, a za neke tek treba naći odgovarajuće rješenje.
189 str.,tvrd povez

Detaljnije...
Misterije istorije
 • Redovna cena : 3400 ,00 RSD
 • Sa popustom :1950,00 RSD

Ilustrovana enciklopedija Asteka i Maja

Autor : Charlep Phellips

Pred nama je knjiga koja nudi uzbudljiv uvid u istoriju, mitove i legende naroda Mezoamerike. Priče o bogovima sunca, prinošenju žrtava, o piramidama i hramovima, basnoslovnim riznicama zlata koje su opljačkali Španci, opčinili su mnoge generacije. Ova knjiga otkriva prave činjenice iza tih priča, sagledavajući kako mitovi i legende mogu mnogo da nam kažu o stvarnoj istoriji. Enciklopedija obiluje raskošnim ilustracijama, sadrži pet stotina fotografija, karata i ilustracija, objedinjenih sa autoritativnim i nadahnutim tekstom o velikim civilizacijama Meksika i Srednje Amerike.
256 str.,tvrd povez

Detaljnije...
Ilustrovana enciklopedija Asteka i Maja
 • Redovna cena : 4400 ,00 RSD
 • Sa popustom :2000,00 RSD

Istorija Srba

Autor : Vladimir Corovic

Vladimir Corovic
U ovoj knjizi dat je jasno sažet pregled Istorije Srba od vremena njihovog naseljavanja na Balkan pa sve do pred sam početak Drugog svetskog rata. Ovo delo predstavlja celoviti sintetički pregled srpske prošlosti koja iz pera ovog našeg darovitog i marljivog istoričara biva sasvim razumljiva i manje upućenim čitaocima.
-zlatotisak
-slike
-880 str.
-tvrd povez

Detaljnije...
Istorija Srba
 • Redovna cena : 3300 ,00 RSD
 • Sa popustom :1800,00 RSD

Kratka istorija slikarstva

Autor : -

Kratka istorija slikarstva predstavlja podroban i scrpljen pregled likovne umetnosti. Ova knjiga je prikladan priručnik za svakog čitaoca koji želi da stekne uvid u evoluciju slikarstva, od njegovihpočetaka-pećinskog crteža,do savremenih likovnih tvorevina. Najznačajnija dela iz svake epohepažljivo su analizirana: -njihov autor -tehnika -uporedne boje -tematika i slično Na taj način saznanje o delu je celokupno i potpuno,sa svim elementima potrebnim za njegovo pravilno razumevanje.
256 str.,tvrd povez,zaštitni omot,pun kolor

Detaljnije...
Kratka istorija slikarstva
 • Redovna cena : 4800 ,00 RSD
 • Sa popustom :2900,00 RSD

Enciklopedija slikarstva i grafike

Autor : -

pruža sveobuhvatan pregled ovih disciplina, dajući podatke o umetnicima različitih zemalja i epoha – od pećinskog slikarstva do pop arta, performansa i kompjuterske umetnosti. Težište predstavljenog materijala je na evropskoj umetnosti, mada je zastupljeno i stvaralaštvo drugih kulturnih sredina, posebno umetnost iz perioda visokorazvijenih antičkih kultura na prostoru Sredozemnog mora.
Enciklopedija obuhvata više od 2.500 odrednica – biografija umetnika i stručnih članaka. Objašnjene su stilske epohe, stručni termini iz oblasti likovne umetnosti, umetničke tehnike i materijali, udruženja umetnika i slikarske škole. Neke od tema, na primer, rimsko slikarstvo, barok, impresionizam, dadaizam i istaknuti umetnici Mikelanđelo, Rembrant, Rubens, Pikaso u drugi, predstavljene su opširnijim preglednim člancima sa reprodukcijama njihovih dela – date su u zasebnim odrednicama na marginama. Mnogobrojne strelice upućuju i povezuju pojedine odrednice, podstičući čitaoca da proširi svoja saznanja. Više od sedam stotina kvalitetnih reprodukcija u boji na svojevrstan način dopunjuju tekstualni deo. Na realiziciji ovako obimnog dela angažovan je tim vrhunskih svetskih autora, istoričara umetnosti, arheologa, i vrsnih poznavalaca oblasti slikarstva i grafike. Tu su, između ostalih, Lotar Altman, Marijana Bernhard, Gabrijela Bogner, Margit Bogner, Stanislava Dvoržak, Hajderosa Engelhart, Sibila Gapa, Rikarda Heft, Barbara Kalepmajer.
Među velikanima umetnosti slikarstva i grafike zastupljenih u ovom impresivnom izdanju, sadržani su podaci i o našim istaknutim umetnicima, kao što su Radojica Živanović Noe, slikar, kritičar, pripadnik nadrelističkog pokreta, Lazar Vujaklija, Beta i Rista Vukanović, Ivan Tabaković, Sava Šumanović.

Detaljnije...
Enciklopedija slikarstva i grafike
 • Redovna cena : 10900 ,00 RSD
 • Sa popustom :5500,00 RSD

MITOLOGIJA mitovi legende i verovanja

Autor : Grupa autora

Ova knjiga predstavlja sveobuhvatni vodič kroz svet mitova i legendi, i daje posebe detalje o ulozi koju ove priče igraju u razumevanju sveta koji nas okružuje. U ovim mitovima postoje mnoge zajedničke teme – stvaranje, Majka Zemlja, životinje, ljubav i smrt – jer su ovi motivi neodvojivi deo čovekovog života i sveta uopšte.Postoje, međutim, i takve priče koje se odnose na jedinstvena verovanja, istoriju i lokacije raznolikog opsega zemalja i kultura. Mitologija se sastoji iz dvadesetjednog poglavlja, u kojima se nalazi klasična grčka, keltska i irska, arturijanska, egipatska, afrička, indijska, kineska, severnoamerička i srednjoamerička mitologija, kao i mitologija australijskih Aboridžina. Napisana je od strane interrnacionalniog tima stručnjaka, stilom koji privlači pažnju čitalaca. Ilustrovana u boji sa više od 750 slika, koje su preuzete iz vodećih umetničkih galerija, muzeja i privatnih kolekcija.
528 str, tvrd povez, veliki format, odlične ilustracije, ćirilica

Detaljnije...
MITOLOGIJA mitovi legende i verovanja
 • Redovna cena : 10800 ,00 RSD
 • Sa popustom :5100,00 RSD

Istorija Umetnosti

Autor : Marija Karla Prete i Alfonso de Djordjis

Od Tutankamonove grobnice do Vorholove Merilin Monro, od Partenona do čikaških nebodera, od Mikelanđelovog Davida do Kristovih “zapakovanih” pejzaža: sve sama remek-dela vanvremenske vrednosti koja su, tokom mnogih vekova, ostavila neizbrisive tragove u svetu koje se neprekidno menjal. Vrhunski umetnici, pokreti i stilovi od pamtiveka do naših dana, kao i različite umetničke tehnike, predstavljeni su veličanstvenim delima u obojenim atmosferom svoje epohe.
287 str. veliki format, brojne fotografije u boji, tvrdi povez

Detaljnije...
Istorija Umetnosti
 • Redovna cena : 5000 ,00 RSD
 • Sa popustom :2500,00 RSD

Velika Srbija

Autor : Vladimir Corovic

Osnovna Ćorovićeva zamisao bila je da pokaže kako se od srpske državne ideje i misli o narodnom jedinstvu došlo do ujedinjenja Južnih Slovena. U Kneževini i Kraljevini Srbiji video je osnovnog nosioca te ideje, pa stoga pod naslovom knjige nije podrazumevao velikosrpsku državnu organizaciju, već njenu veliku i nezamenjivu ulogu u stvaranju Jugoslavije.
303 str., tvrd povez, obogaćena mnoštvom fotografija

Detaljnije...
Velika Srbija
 • Redovna cena : 4800 ,00 RSD
 • Sa popustom :2500,00 RSD

ISTORIJA OD PRAISTORIJE DO NASIH DANA

Autor : -

Uzbudljiva priča o razvoju ljudske kulture i civilizacije započinje od vremena kada su ljudi, živeći u hordama, počeli da stvaraju prva materijalna svedočanstva u kamenu i na zidovima pećina. Na uzbudljiv i vizuelno raskošan način, knjiga nas vodi od tog davnog, iskonskog doba pa sve do savremenih i aktuelnih dešavanja. Reprodukcije, fotografije i rekonstrukcije tumače više ili manje poznata razdoblja svetske istorije, dok sugestivan i dinamičan tekst stvara utisak prvorazrednog romansijerskog dela. Posebno je obrađena istorija naših krajeva, sa naglaskom na periodu od dolaska Slovena na Balkan, preko veličanstvenog uspona srpskih zemalja Srednjeg veka, pa do teške i dramatične sudbine u 20. veku. Iako je ovo izdanje prevashodno namenjeno mlađim čitaocima, naša enciklopedija će bogatstvom ponuđenih informacija, raskošnim ilustracijama i opisima privući svakog ljubitelja živopisne prošlosti.
220 str.,tvrd povez, šiveno, ćirilica

Detaljnije...
ISTORIJA OD PRAISTORIJE DO NASIH DANA
 • Redovna cena : 3250 ,00 RSD
 • Sa popustom :1950,00 RSD

UVOD U UMETNOST (int.)

Autor : Rouzi Dikins , Meri Grifit

Ovo je priručnik o istoriji slikarstva – od zidnih slika u grobnicama drevnog Egipta do moderne umetnosti. Napisan je jasno i jednostavno i ilustrovan sa preko 160 najvećih umetničkih dela svetskog slikarstva. Ako ujedno posetite i brižljivo odabrane veb sajtove koje ova knjiga preporučuje, brzo i lako možete videti još na hiljade drugih slika.
144 strane, veliki format, vrhunske fotografije slika, tvrd povez,internet linkovi

Detaljnije...
UVOD U UMETNOST (int.)
 • Redovna cena : 2700 ,00 RSD
 • Sa popustom :1500,00 RSD

UVOD U ARHEOLOGIJU (int.)

Autor : Abigejl Vitli

Ova izuzetna knjiga pruža nov i uzbudljiv pogled na zadivljujući svet arheologije. Istražite neke od najpoznatijih arheoloških lokaliteta u svetu i pogledajte predivne iskopine. Saznajte nešto više o mukotrpnom istraživačkom radu arheologa i upoznajte se sa najnovijim tehnološkim dostignućima u datiranju, konzervaciji i rekonstrukciji prošlosti.
128 strane, format 24,5 x 31, tvrdi povez,
pun kolor,internet linkovi

Detaljnije...
UVOD U ARHEOLOGIJU (int.)
 • Redovna cena : 3000 ,00 RSD
 • Sa popustom :1050,00 RSD

Istorija sveta H.Dz. Vels

Autor : H.Dz. Vels

Fototipsko izdanje velikog i monumentalnog dela H. Dž. Velsa je redak primer trajanja i nepobitne aktuelnosti. Istorija sveta je izvorno napisana po okončanju Prvog svetskog rata, a kod nas je prvi put objavljena 1929. godine. Iako pripada starijoj istoriografskoj školi i iako su se metodi naučnog rada umnogome promenili od tog vremena, ova knjiga je živi dokaz kako istinsko znanje i erudicija opstaju u svakom vremenu, društvu i kulturi. Delo, koje je svome piscu obezbedilo večnu slavu, započinje postankom našeg sveta u poglavlju ‘Zemlja u prostoru i vremenu’. Na 750 strana niže se, hronološkim redom, kulturna istorija čovečanstva, ilustrovana brojnim slikama, crtežima i, pre svega, mapama. U naučnom smislu, Vels je bio i nimalo blagi revolucionar, jer su neke ideje i tumačenja duboko potresle društvo u kom je živeo, a to je bila tradicionalno konzervativna Britanija, i sama stradala u strahotama Velikog rata. Vels, međutim, i svoju otadžbinu i svoju nacionalnost bez dvoumljenja stavlja na oltar nauke, smatrajući da su večita istina i trajna dobrobit konačno odredište ljudske civilizacije. Istorija sveta Herberta Džordža Velsa je neprocenjivo i epohalno delo, neizostavni deo svake kućne biblioteke, čiji će se značaj i vrednost samo potvrđivati u godinama koje dolaze.
760 str., tvrd povez, ćirilica

Detaljnije...
Istorija sveta H.Dz. Vels
 • Redovna cena : 4200 ,00 RSD
 • Sa popustom :2100,00 RSD